Henok Achido utmanar Adam Tensta på boxningsring-battle med tusentals kronor i potten


 

 

Om vi blickar ett knappt decennium tillbaka i tiden så var några av de drivande krafterna bakom kollektivet Respect My Hustle (RMH) bland annat Adam Tensta, Cami och Henok Achido bland ett flertal andra. Achido slog igenom stort redan vid millennieskiftet då han gjorde ett hyllat gästinhopp på Fattarus hitsingel “Mina Hundar”. Under ett antal år lade Achido, med rötterna i skånska staden Kristianstad, micken på hyllan för att senare göra en återkomst på scenen och teamade med RMH. Detta refereras till i en intervju 2013 på Whoa.nu där Adam Tensta beskriver framväxten av RMH-kollektivet. Han sade då: “I slutändan är RMH ett gäng boys som hjälper varandra och håller varandra om ryggen helt enkelt. ”

 

2009 släppte Achido albumet “Almaz Charming Child” och 2014 kom EP-projektet “Känslor & Känsla” som duon HMSV (med Meron Mangasha) och han har även gjort ett antal gästinhopp, bland annat på Mack Beats-singeln “Barriärer”.

 

 

Under den gångna helgen kom dock tecken på att Achido och Adam Tenstas vänskap måhända inte är så stark numera. Achido skrev via Twitter:

 

“de e en grej om man baxa en rappare låt/ide men sin tjejs graviditet..adam tensta e weak as fuck..”

 

 

 

Vidare så lät Henok Achido meddela att han utmanar sin forne RMH-kollega Adam Tensta på ett battle där man samlat in pengar till en prispott som i dagsläget uppges vara uppe i 53.000 kronor.

 

 

 

Se Achidos poster nedan i sociala medier samt lyssna på nysläppta freestyle-spåret “Känns Som Allting”:

 

 

 

 

 

henok-tweets-1-

 

 

Foto: https://www.instagram.com/letsdothisbattle/

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL