62b170dadc4101037e075fe2
Här är vinnaren i raptävlingen Red Bull Ord Mot Ord 

 

Efter en intensiv söndagseftermiddag i ett soligt Stockholm, med nästan två timmar av battlande i tre ronder inför mer än 5.000 åskådare tog juryn sitt beslut. Gabriella Carrasco Cortes aka Gabz tog hem årets Ord Mot Ord.

 

– Det enda ord som kan beskriva det här är wooooow! Hela publiken var sjukt hajp och dom gav så mycket kärlek. Tack för allt, alla, det här är som en dröm!, säger Gabriella Carasco Cortes efter vinsten.

 

Juryn bestod av Pato Pooh från EMI Music/NBL Nation, Sulekha Daar från Luger, Alan Max, hip hoprecensent på TikTok och rapparen ADAAM.

 

I den sista omgången stod det mellan Helsingborgs Hamse Gurey och Stockholms Gabz och där gick utmaningen ut på att lägga en egen vers på en av ADAAM’s låtar. Efter överläggning beslutade sig juryn för att välja Gabz som vinnare.

 

– Vi tänkte på hela paketet och att hon skulle kunna stå på scen på Lollapalooza och Distortion. Hon kändes helt rätt i sitt samarbete med Adaam. Alla deltagare var skitgrymma så det var jättesvårt att avgöra men vilken karisma hon hade, det var helt sjukt. Vi är mycket nöjda med vårt beslut, säger Sulekha Daar om juryns beslut.

 

Nu väntar en intensiv period för Gabriella Carasco Cortes med resa till Köpenhamn för en spelning på festivalen Distortion och sen ett uppträdande på Lollapalooza Stockholm. I höst bär det av till Paris för inspelning i Red Bull Studios av singel utgiven av EMI Music/Universal Music Sverige och senare en musikvideo.

 

 

 

 

Foto: Red Bull Sverige

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL