Under våren har Red Bull-tävlingen “Ord Mot Ord” gjort återkomst och arrangerat en open verse-challenge på TikTok med rapduon ODZ. Nu har de åtta bästa bidragen korats och det är dags för final till helgen. Framför en jury, bestående av bland andra Pato Pooh och Cherrie, kommer de åtta tävlande slåss om vinnartiteln.

Vinnaren tar hem ett musikkontrakt med EMI Sverige samt möjligheten att uppträda på några av Europas största festivaler som Distortion i Köpenhamn och Lollapalooza Stockholm.

Under “Ord Mot Ord”-finalen kommer de åtta rapparna att utmana varandra i en kreativ tävling i rap, poesi och improvisation. Juryn kommer att bedöma dem utifrån sina tekniska färdigheter, originalitet och förmåga att anpassa sig till olika teman och utmaningar.

– Vi på EMI Sweden är stolta över att vara en del av Red Bull Ord Mot Ord 2023. Vi är glada över att kunna erbjuda vinnaren en möjlighet att skriva kontrakt med oss och släppa sin första singel. Det här är en fantastisk chans för en lovande artist att komma in i branschen och vi ser fram emot att se vilken talang som vinner tävlingen, säger Mikael Wadström, chef på EMI Sweden. 

Finalen i “Red Bull Ord Mot Ord” äger rum den 14 maj 2023 vid Kungsträdgården i Stockholm, med start klockan 14.00 och är öppen för alla besökare.

Gabz, vinnare Red Bull Ord Mot Ord 2022.

Foto: Adrian Pehrson