På söndagen arrangerades finalen av tävlingen Red Bull Ord Mot Ord 2023 i Kungsträdgården, Stockholm. Efter framträdanden av åtta finalister korades vinnaren som blev den 21-åriga rapparen Lkay från Vårberg. Därmed tog han hem ett kontrakt med EMI Sverige och spelningar på stora festivaler som Distortion i Köpenhamn, Lollapalooza i Stockholm och Göteborgs Kulturkalas i Göteborg. 

– Det känns riktigt bra att vinna! Först och främst – tack så jättemycket till Red Bull och alla involverade. Det känns så skönt att veta att man har Stockholms stöd, en ära att vara med och delta i finalen. Det är en riktigt ’jump start’ för mig, jag känner att det är en hel del som är på väg att hända nu. Det är bara att ta sig tillbaka till studion, fortsätta jobba hårt och skapa musik, MER ALLT! Bara fortsätta utvecklas som artist, säger Lkay i ett pressmeddelande.

Pato Pooh, som är en del av juryn och A&R på EMI Sverige, berättar vidare om tävlingen och segraren:

– Red Bulls tävling Ord Mot Ord har byggt upp Sveriges största och enda talangjakt inom hiphopkulturen. Det vi söker är en talang som vi, tillsammans med EMI Sweden, kan utveckla och spela in musik med samt sätta på nordens största scener.. Han imponerade på hela juryn med hans sätt att skriva och framföra sina rader och det ska bli spännande att se honom utvecklas.

Under finalen uppträdde även Cherrie live på scen, aktuell Brooklyn Tour 2023 och ett turnékoncept med Asme och Ricky Rich. Förra veckan skapade Cherrie även stora rubriker efter att hon medverkat vid inspelningen av Alicia Keys nytolkning av en klassikerlåt, till Netflix-serien “Queen Charlotte”

Foto: Adrian Pehrson