62b170dadc4101037e075fe2
Klart för final i raptävlingen Red Bull Ord Mot Ord


 

 

Den senaste upplagan av raptävlingen Red Bull Ord Mot Ord avgörs till helgen med final i Kungsträdgården, Stockholm. I april lanserades årets Red Bull Ord Mot Ord på TikTok, där den albumaktuella artisten ADAAM hjälpte till med att hitta 2022 års bästa svenska freestylerappare. Tävlingen har gått till så att man lyssnade på ADAAM:s rap och spelade sedan in egen vers – och på så vis skapade en duett som vid delning gjorde att rapparen medverkar i tävlingen. Möjligheten att medverka i tävlingen stängde häromveckan och resulterade i närmare 400 ansökningar, med 2.5 miljoner visningar på TikTok. Årets tävling är ett samarbete mellan Red Bull Sverige och Universal Music Sweden.

 

– Det har varit grymt kul att se ett så stort engagemang kring Red Bull Ord mot Ord som vi har sett det här året. Med dagens nya sociala media-plattformar märker man att tröskeln för att ansöka sänkts vilket gör att fler har ansökt. Jag ser verkligen fram emot att höra vad de åtta utvalda finalisterna kommer leverera i finalen, säger Henrik Hansson, Marketing director, EMI Sweden/Universal Music.

 

 

Nu har åtta finalister utsetts som får medverka vid finalen söndag 22 maj 2022 i Kungsträdgården, Stockholm. Medverkande är:

 

Gustav Clayton – Stockholm
Elias Hauta – Örebro
Hamse Gurey – Helsingborg
Matilda Toma – Örebro
Robin Grönvall – Stockholm
Malte Fridsén – Göteborg
David Ntwari – Örebr0
Gabriela Carrasco Cortes – Stockholm

 

 

Förstapriset i tävlingen är en resa till Paris, Frankrike, och studiotid i Red Bull Studios med en utvald producent. Dessutom får vinnaren skivkontrakt med Universal Music samt uppträdanden på festivalerna Distortion i Köpenhamn och Lollapalooza i Stockholm.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL