5f2d30fa05d9010e180815f2
Ametist Azordegan ska skriva två hiphop-böcker


Programledaren och musikjournalisten har signerat ett kontrakt med förlaget Natur & Kultur – läs här vad böckerna kommer handla om!

 

 

Ametist Azordegan har under många år kartlagt svensk hiphop i radio – nu är det dags att ta det till nästa nivå. Efter att nyligen signerat ett förlagskontrakt med Natur & Kultur står det nu klart att Ametist ska ge ett uppslagsverk och en reportagebok. Till SVT säger hon:

 

– Jag har tänkt på att det är läge att dokumentera genren hiphop i Sverige i ungefär två år nu. Flera andra musikstilar har ju egna uppslagsverk, till exempel rockmusiken och punken. Jag tror att det är först nu man kan göra en sådan här bok, eftersom genren har hunnit få en gedigen historia och många aktörer.

 

Uppslagsverket “Svensk Hiphop” ska enligt uppgift innehålla dokumentation av 15-20 svenska artister som gjort starka avtryck på den svenska hiphop-scenen. Samtidigt som denna bok skrivs ska hon även göra en reportagebok med titeln “Ortens Favoriter”, en bok hon liknar vid uppdaterad version av Fredrik Strages “Mikrofonkåt”.

 

 

Julen 2014 beräknas ”Svensk hiphop” vara ute i handeln i formen av en inbunden bok. Våren 2015 är det tänkt att reportageboken ska ges ut, via Natur & Kultur.

 

 

Mer info på www.svt.se

 

Foto: Erik By Erik

 Publicerat:
RedaktionenNULL