Adam Tensta utlovar album på svenska samt kommenterar TV4-incidenten och beefen med Henok Achido


 

 

Det är nu tio år sedan Adam Tensta hade sitt stora genombrott och mycket har hänt i både svensk hip hop och Adams liv. Han har bland annat hunnit bli småbarnspappa, skapat sociala medier-storm genom att lämna en intervju i TV4 under direktsändning och blivit dissad av sin forna rapkollega Henok Achido.

 

I en ny intervju i podcasten Gatuslang kommenterar rapparen bland annat TV4-incidenten och beefen. I juli 2015 besökte Adam Tensta TV4 morgonsoffa för att prata om sitt då kommande tredje album “The Empty”, men valde att lämna studion efter att ha framfört kritik mot tv-huset för att ha bjudit in en person som uttryckt sig rasistiskt.

 

“Jag tror att alla har någonting att lära av situationen. Om de hade varit ödmjuka inför situationen, andra människors upplevelser av rasistisk terminologi, så hade de nog reagerat på ett annat sätt men dom har visat var dom står så jag är inte ett stort fan av parollen som dom kör med, helt enkelt.”

 

Under våren 2016 blossade också en konflikt med forne RMH-kollegan Henok Achido upp, vilket resulterade i att den senare riktade två disslåtar mot Adam Tensta utan att få svar.

 

“Jag har lyssnat för att det är intressant att höra vad han har att komma med. Jag är glad att jag har varit en av anledningarna till att han är lite aktuell igen. Det är inte något annat som det handlar om än att släppa musik. Släpp musik bara.”

 

I intervjun avslöjar Adam Tensta även att han överger sitt tidigare mönster att släppa album var fjärde år och planerar release av ett nytt projekt redan 2018 där han även byter språk till svenska.

 

Lyssna på hela avsnittet via Gatuslang här: http://gatuslang.se/avsnitt-116-adam-tensta/

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL