Senast vi hörde Steph K var på feministiska låten “Psykopat”, och innan dess bjöd hon på sommarens “Landa” tillsammans med Rågsveds-rapparen Youize, som hon också gjorde tv-debut med i TV4 Nyhetsmorgon. Nu är det dags att släppa singeln “Sophie”, en ironisk heartbreak-låt med stereotypiska inslag.

– “Sophie” är på ytan en rolig heartbreak-låt som inspirerats av klassiska “Jolene”, men om man gräver djupare handlar det om stereotyper i grunden. Sophie målas upp i den här låten som en lugn och fin tjej som aldrig gör något oväntat och är perfekt i det avseendet. Medan jag porträtteras som stökig, högljudd och jobbig, vilket är en fördom som finns om blattetjejer oftast, berättar Steph K.

Att göra nyskapande musik utifrån kvinnors perspektiv är något av Steph K:s signum, något hon utvecklade kring i en intervju med Kingsize i #5 2022.

“Det är för att det är en del av mig. Jag är uppvuxen med starka kvinnor som jag har sett upp till och det har alltid bara varit att jag varit svag för tjejer och kvinnor. Det är dom som har förgyllt mitt liv och då vill jag ge tillbaka”, sa hon då.

Lyssna på “Sophie” nedan!

Foto: Pressbild