En av Sveriges r&b-talanger, Steph K, släpper idag sin debut-EP ”Ofiltrerad” – ett projekt som fokuserar på befrielsen att våga gå mot strömmen och att inte vara rädd för fördomar. Steph K har under sin tid i rampljuset bevisat sig vara en artist med en tydlig feministisk identitet, som vågar bryta normer med sina ärliga och råa texter, något som hon också utvecklar i en intervju med Kingsize i det senaste numret.

– Jag har döpt den här EP:n till “Ofiltrerad” för att det speglar mig som person och artist. Jag vill vara ofiltrerad i mina texter, i mina sanningar och i mig själv som person. Därför speglar varje låt en ofiltrerad historia som jag vill dela med mig av, säger Steph i ett pressmeddelande.

Stephanie Khouri, som hon egentligen heter. är en artist och låtskrivare från Stockholm med rötter från Libanon. Under sommaren syntes hon med livespelningar på bland annat Way Out West och Debaser. Hon är även aktuell som skådespelare i den nya svenska långfilmen “Stammisar”. Om upplevelsen att skådespela säger hon i intervjun med Kingsize:

– Det var skitkul! Det var faktiskt jätteroligt och verkligen något som jag hade velat fortsätta med. Jag trodde inte det skulle vara så kul, för jag har alltid tänkt att jag har sämsta pokerface, jag kan aldrig skådespela. Men man kommer in i det snabbare än man tror. Det svåra i början var ”hur fan ska jag få det här att se äkta ut?”, men min karaktär var ganska lik min personlighet så det blev lite enklare. Men jag castade faktiskt för två roller och den som jag inte valde var mer en utmaning.

Lyssna på “Ofiltrerad” nedan och läs hela intervjun från Kingsize Magazine #5 2022 här.

Foto: Sandra Humer