Efter singlarna “Savage“, “We Could’ve Been“ och “Come Thru“ EP-debuterar R&B-sångaren SARU nu med projektet “Moodring”.

“Varje låt presenterar en sida av mig och varje låt är associerad till en ”mood” vilket i sig är förknippad till en färg. Grönt ska representera ilska (‘Savage’), Gul ska representera glädje och tillfredställning (‘So Good’), Rosa sensuellt och romantisk, devine feminine energy (‘Come Thru’). Det visar olika dimensioner eller sidor av mig. Jag har arbetat med mitt artist development i några år och känner att ‘Moodring’ ska indikera detta och vad som kommer. En introduktion till mitt sound, vart jag kommer ifrån och vart jag ska”, säger SARU om EP:n.

Den fem låtar långa Moodring är producerad av Reyes, Producenten, Foreign Juice, Martin Masarov & Per Berglin. Musikaliskt plockar EP:n influenser från 90-talet och det tidiga 00-talet, och från producenter som Timbaland och Darkchild. Vidare berättar SARU om projektet i ett pressmeddelande:

“EP:n har varit en process av skapande i drygt två år och under tiden har jag lärt mig en hel del om min röst, vilket man hör med utvecklingen jämfört med tidigare verk. Jag hade en tanke om att visa olika sidor av mig som artist, men också som en ung kvinna som försöker hitta sin väg i livet, romantiken men också i mig själv. Jag berättar om mina vinster och förluster, och gör det rätt naket i min musik. Jag skapade EP:n med tanken att kunna ”snitcha” på mig själv, att tala öppet om mina känslor. Vilket jag aldrig skulle göra normalt sett.”

Lyssna på “Moodring” nedan!

Foto: Pressbild