Multi-instrumentalisten och artisten Masego släppte under fredagen sitt nya, självbetitlade album. Det är den Jamaica-födda artistens andra album, efter 2018 års “Lady Lady”. Däremellan har Masego hunnit med en mängd artistsamarbeten, singlar och han kammade dessutom hem en Grammy-nominering för EP:n “Studying Abroad: Extended Stay” 2020. Under slutet av 2022 remixades hans låt “Yamz” av Fetty Wap och Charlie Wilson som “Sweet Yamz”, och blev en hit på TikTok. Sedan dess har Masego hunnit släppa tre egna singlar.

Nya “Masego” saknar, till skillnad från hans tidigare projekt, inhopp från gästartister men han har samarbetat med ett gäng olika musiker.

“No features for this one but we did work with amazing musicians and creatives that I’m gonna tag throughout the day”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

“Masego” är en fortsättning på det jazziga och souliga sound som har genomsyrat hans musik sedan debuten – en musikstil som Masego själv kallar “TrapHouseJazz”. I mars och april åker Masego på en USA-turné med albumet. Lyssna på skivan här: