Med sin säregna mix av jazz, trap, electronica och den sensuella varianten av R&B som kommit att kallas Quiet Storm gjorde den amerikansk-Jamaicanska sångaren och saxofonisten ett omedelbart avtryck med sitt debutalbum “Lady Lady” 2018. 

Sedan dess har vi fått se honom på svensk mark ett antal gånger, bland annat på Fållan i Stockholm i december 2022 och så sent som i somras på Way Out West i Göteborg. I recensionen av spelningen i Slottsskogen stod att läsa:

“På scenen anknyter han direkt till publiken och växlar effektivt mellan höjdpunkterna i sin egen diskografi. Allt gjort till synes helt bekymmersfritt och med en självsäker pondus som bara multitalanger av hans kaliber mäktar med. Utöver partierna av sång och saxofonspelande så bjuder han även på munspel, ett inhopp bakom synthen och jonglering på scen, allt utan att tappa fokus eller riktning. Snarare tvärtom, det bidrar till en känsla av fritt flödande kreativitet.”

Vidare stod att läsa:

“…för mig har Masego ett fullständigt unikt uttrycksspektra som spänner över flera olika genrer, på ett genomtänkt sätt som få artister syr ihop mer stringent än han. Det går liksom inte riktigt att beskriva hans musik med ord. Det måste upplevas.”

Nu återvänder han till Sverige med det självbetitlade albumet från tidigare i år och förhoppningsvis något nytt material i ryggen. Masego kommer till huvudstaden den 26 januari 2024. Biljetter till spelningen på Annexet i Stockholm finns via Luger.se.

Foto: Pressbild