I juni kunde vi höra Jukebeats, Rapper kC, Illumin8 och Dub Afrika på låten “Balance”, som också är titelspåret från deras nya gemensamma EP-projekt på inte mindre än fyra språk. Här har producenten Jukebeats, från Gävle, kastat in tre helt olika artister i mixen och skapat balans. Rapper kC, från Sundsvall, har han samarbetat med ett flertal gånger tidigare som duon JukC – och även globetrottern Illumin8 som även han är från Gävle från början.

På detta har Dub Afrika, reggae/dancehall-artist från Mohammedia i Marocko, slängts in i mixen. Artisten har tidigare prisats på African Entertainment Awards i USA och blivit uppmärksammad på Afrima Awards (All Africa Music Awards). Han släppte sin debut ”Love You Mama” 2011.

– Livet är en balans, om vi gör det rätt. Vi måste lära oss motivera vår uthållighet, se våra mål. Om vår insats inte reflekterar hela vår styrka når vi inte lika högt, dit upp, där målet är. Vi må balansera oss fram. Alla har vi vår egen story som gjort oss till dom vi är. Alla har vi lärt oss från våra sessioner och lektioner. Här kommer ett projekt fullpackad med inspiration, motivation, livsanblickar, missnöje och viktiga pusselbitar, säger konstellationen i ett pressutskick.

Lyssna på “Balance” nedan.

Foto: Pressbild