Illumin8 släpper nu sitt tredje svenskspråkiga album ”Momentum” som gästas av Mächy, Martin Zamora, Thomas Kvick, Berra, Pappa Larsz samt Sign.

– Det har länge varit ett artistiskt mål för mig att sätta ihop ett album där uptempo-beats står i fokus. För att undvika en monoton helhet så har jag försökt blanda in flera olika uptempo-genrer utan att tappa den röda tråden som binder samman projektet. Förutom det franska Marseille-soundet som dominerar albumet så finns även Deep House, Drum & Bass och 2-step representerade, säger rapparen om soundet.

Hälften av låtarna utvecklades i Tokyo, Japan – där Illumin8 spenderade förra året – och den andra hälften i Sverige, som gjort att skapandeprocessen präglats av många olika kulturella intryck vilket i sin tur sammanflätas med rapparens karaktäristiska blandning mellan svenska och franska i låttexterna. Japanska rapparen Sign gästar även på spåret ”Rewind” som spelades in ett par dagar innan hemresan till Sverige.

Albumtiteln ”Momentum” syftar på vikten av hårt jobb, att hålla en jämn produktiv rutin och inte tappa momentum när man väl har byggt upp det. Det följer upp senaste fullängdarna ”Charbon” 2021 och ”Unmei” 2022 och bakom den internationella produktionen står franska producenterna Evi Beats och Kaneda, tyska Kaleen, nederländska Aram, polska Nearr, italienska Klein, japanska Rucas samt svenska Berrabeats.

Lyssna nedan och se videon till “Ride” med Mächy.

Foto: Pressbild