Gästas av Mäk, Joakim Gissberg och Texas-rapparen Zen Masuta.

Efter att ha släppt det starka albumet “Charbon” i fjol är svenska rapparen Illumin8 tillbaka med sitt andra svenskspråkiga album: “Unmei”. Albumet har en stark fransk prägel där det snabba Marseille-soundet dominerar men blandas med klassiska franska boombap-beats, cloudrap och modern amerikansk soul-samplad hiphop.

Illumin8 som bott utomlands under många år håller sig dock inte helt till svenska, då han växlar mellan olika språk under projektets gång och lägger fokus på att sammanfläta de olika språkens ljud med naturliga övergångar.

– Målet med albumet har varit att pusha gränserna för hur svensk hiphop kan låta genom att blanda in element av spanska, franska, spanska och italienska i musiken utan att förlora den röda tråden i låtarnas budskap samt att ibland blanda in ett mer litterärt språk i låtarna. Trots albumets breda blandning av genrer och språk löper en tydlig röd tråd genom projektet, både sound och konceptmässigt, säger Illumin8 själv.

“Unmei” gästas av Mäk på melankoliska “Jamais” och i drömska och hoppfulla spåret ”Dröm” teamar han upp med sångaren Gissberg. Slutspåret ”Moon”, som gästas av Texas-rapparen Zen Masuta, knyter ihop projektet med texter om framtidstro och om styrkan att kämpa vidare i livets svåra stunder.

Albumet på totalt nio spår är producerat av franska producenterna Voluptyk, Achprodd, Jake B, IMad Beatz, Soulker och Akobeats samt algeriska producenten Skoozy och amerikanska producenten DillyGotItBumpin.

– Albumtiteln ”Unmei” betyder ”öde” på japanska och syftar på att vi är just där vi är i livet av en anledning och att försöka göra det bästa av sin unika livsresa, avslutar rapparen.

Lyssna nedan och se musikvideon till albumspåret “Familia”.

Foto: Pressbild