Med gäster som Oskar Linnros, Mona Masrour och Madi Banja.

I förra veckan stod det klart att Jaqes efterlängtade, officiella debutalbum hade fått ett spikat releasedatum. Med undantag för den nysläppta EP:n “Driftarens Guide Till Galaxen” med Michel Dida, är det ett synnerligen sällsynt släpp från den skånska rapparen. Men idag är albumet faktiskt här.

“Filmen” gästas av namn som Oskar Linnros, Mona Masrour och Madi Banja och blir rapparens tredje officiella soloprojekt efter “Förbannelsen” (2016) och “Eikon” (2014). I ett pressmeddelande går att läsa:

“Ömsom direkt och ömsom kryptiskt delar Jaqe med sig av fragment från ett liv i skuggan. Det är också detta som gör hans texter unika, intressanta och fängslande. Med en stilistik som bäst kan jämföras med stödord bildar han ett pussel som hela tiden bjuder på nya överraskningar och kopplingar. Mystiken kring Jaqe är inget utstuderat recept, det är en försvarsmekanism mot en cynisk och ytlig värld av hajp och snabbmatsmusik.”

Skivan släpps via ARKETYP, en underetikett till skivbolaget YEAR0001, som också legat bakom EP:n med Dida samt Henok Achidos debut på svenska “Bror utan sol (bland rök och stearin)” (2019).

Foto: David Möller