General Knas & Sture Allén den yngre bildar ny duo – lyssna på första singeln här!


“Det är början på en resa…”

 

 

I mer än 20 år har Sture Allén den yngre och General Knas samsats på micken i legendariska gruppen Svenska Akademien. Nu teamar man upp för duoprojektet Generalen & Sture, vars första singel släpps idag. “Vi eller ingen” är skapad tillsammans med producenten Partillo, där soundet beskrivs som modernare och tonen mer resonerande. Budskapet är att något måste göras för att få till en förändring i samhället.

 

– Det handlar om att man måste sluta böla och börja göra. Ingen annan kommer att göra det åt en. För min del handlar det om miljöbiten och att vi lever i en värld som inte verkar vara gjord för människor. Ska något hända måste vi själva göra något åt det, säger Sture i ett pressutskick.

 

Sture beskriver det som att de har en gemensam vision och ett gemensamt mål men olika vägar att nå dit, något som ger en dynamik åt samarbetet. Och Generalen håller med:

 

– Det är i skillnaderna samtalet utvecklas. Även om vi kan ha ett gemensamt mål ser förmodligen resonemanget om hur man tar sig dit olika ut. Man har ju alla unika utgångspunkter. Det är det genom ett genuint intresse av att förutsättningslös vända på våra egna och varandras argument som vi lyckats hålla liv i vår vänskap och samarbete över tid.

 

Den nya duon skapades för att sätta deras respektive stilar i ett nytt sammanhang och en fortsättning på resan är redan nu planerad.

 

– Vi ville komma vidare på något sätt i vårt skrivande, säger Sture. Vi ville testa att placera det i ett annat sammanhang, se vad som händer med oss då.

 

Fler låtar utlovas och eventuellt en EP eller album. Eventuellt blir det en ep, eventuellt ett album. Förhoppningsvis kommer vi också att få se duon på scen.

 

– Det är början på en resa som jag inte vet vart den leder, säger Sture.

 

Lyssna på “Vi eller ingen” nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL