5f2d30fa05d9010e180815f2
Futuresound – nytt Femtastic-projekt med fokus på producenter


 

 

Det kreativa kollektivet Femtastic som grundades 2010 har sedan dess hunnit med en hel del. De arrangerar klubbar på löpande band, bokas som olika akter runtom i Sverige och hörs ständigt i debatten om ett jämställt Sverige vad gäller kultur. Genom ett flertal projekt jobbar de för organisering av kvinnliga aktörer i musik- och kulturbranschen. Som ett exempel på detta presenterade Femtastic under söndagskvällen projektet “Futuresound”.

 

 

Via @klubbfemtastic byter kollektivet varje vecka gästredaktör som då väljer ut vad som hamnar under veckans så kallade “inspovecka” med musikinspiration från olika håll. Under förra veckan var temat producenter, fullt med både svenska och utländska namn, och veckans redaktör avslutade inspoveckan med att presentera ett nytt Femtacticprojekt – Futuresound.

 

 

Futuresound beskriver de som att “Femtastic kommer bygga en resursbank med syfte att skapa scen och utrymme för kvinnliga producenters skapande samt öppna kanaler till karriärsmöjligheter & spännande uppdrag”.

 

 

 

 

Mer info via http://femtastic.se/

 

 

//Sofia BodénPublicerat:
RedaktionenNULL