Femtastic, jamstalldfestival.se och Crossing Boarders med debattartikel angående Emmabodafestivalens resonemang innan och efter bokning av Mr Cool.

I början av april meddelade Emmabodafestivalen att man bokat in rapparen Mr Cool, något som följdes av en kritikerstorm via sociala medier. Debatten har fortsatt och representanter för festivalen har försvarat bokningen av rapparen som uttrycker kvinnohat och sexism i flera texter.

Efter detta meddelade artisten själv, att han ställer in spelningen.

Nu väljer representanter från Femtastic, jamstalldfestival.se och Crossing Boarders att kritisera dels Mr Cool men även Emmabodafestivalen för sitt agerande. De skriver i ett debattinlägg på SVT.se:

“Kritiken gäller hur de försvarat, och trots starka protester vägrat avboka, en artist de bokat, Mr Cool, vars texter både är rasistiska, homofobiska och kvinnoförnedrande.

Att den bokade artisten skriver medvetet provocerande texter är en sak – men att som en av Sveriges största festivalarrangörer försvara musiktexter som syftar till att förminska och glorifiera allvarligt våld, och som dessutom är gravt kränkande mot minoriteter och utsatta grupper, är inte acceptabelt.

Emmabodafestivalen har en historia av att uttrycka sig respektlöst.”

65ba07add7a32f7b0a037f23