ETZIA släpper ny musikvideo & blir kaffe-ambassadör


 

 

Erica ”Etzia” Haylett från Göteborg är i högsta grad bekant för Kingsize-läsare då hon på Kingsizegalan 2014 framträdde med Partillo live inför de samlade artisterna på Solidaritet Arena. “Better Watcha Man”, som fanns med på EP:n “Chapter Done” och framfördes på galan i fråga, är en introduktion till det Etzia och Partillo kallar “trapphall”, en form av progressiv dancehall. I en pressrelease beskrivs skapelsen:

 

“Etzia är oldschool och gillar art deco och kvalitet, samtidigt om hon gillar det primitiva köttliga känslan man kan få då man lyssnar på det. Detta är en presentation av en ny dancehall-stil som talar om att Etzia som artist är stolt över min bakgrund som hon både mentalt och fysiskt har kämpat med. Att hon som kvinna inte behöver ta av sig för att vara sexig och att dans är något befriande. Hon vill skapa en ny musikkultur där kvinnan kan ur ett liberalt perspektiv lyfta fram de hon vill, men först måste hon veta vad hon vill och Etzia tror hon kan vara ett bra stöd i det.”

 

 

 

Samtidigt som nya videon/singeln släpps blir det officiellt att Etzia är en av Marley Coffees ambassadörer. Märket är startat av Bob Marleys son Rohan Marely och kommer nu finnas på den svenska marknaden. Etzias inblandning startade i Hemsedal när hon träffade Marley coffes svenska samarbetspartner. Marley Coffees tänk går hand i hand med Etizas. Det ska vara ekologiskt, hållbart och fair trade.

 

 

 

Se videon nedan, i regi av Henrik Zammel.

 

 

 

Lyssna på Etzias EP Chapter Done på Spotify.
Följ henne på Facebook.

 Publicerat:
RedaktionenNULL