62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Statement Festival flyttas fram till 2021


Nytt beslut idag.

 

 

UPDATE 8/5:

 

Nu står det klart att även den världskända festivalen och frizonen Statement Festival flyttas fram ett år, med anledning av covid-19. Alla redan släppta artister ska spela 3–4:e september 2021, på Bananpiren i Göteborg. Grundaren Emma Knyckare säger i ett pressmeddelande:

 

– Förra gången kunde inget hindra oss från att göra festivalen – inte ens tusentals år av rötna strukturer. Denna gång är läget annorlunda. Grundbulten i Statement är att kunna festa tryggt, vilket vi inte kan erbjuda i den här situationen.

 

 

ORIGINALARTIKEL 26/3:

 

Statement Festival har uppmärksammats världen över, eftersom den endast riktar sig till kvinnor, icke-binära och transpersoner. Nu gör festivalen comeback i september och de första artisterna klara för festivalen är Peg Parnevik, Shura och Etzia. Den sistnämnda uppträdde på Kingsizegalan 2014 med producenten Partillo.

 

 

Förra året arrangerades Statement som en klubbturné men nu blir det åter festivalformat.

– Statement festival – vi jobbar tills alla har lärt sig att sexuellt våld inte hör hemma på festivaler – eller nån annanstans heller. Jag är så stolt över att vi för tredje året i rad kan bjuda på fantastiska artister och band. Protests genom fest! Och är inte årets line-up en fest så vettefan vad som är det, säger grundaren Emma Knyckare.

 

 

Den 4–5:e september 2020 intar Statement Festival, Bananpiren i Göteborg för andra gången och riktar sig till kvinnor, icke-binära och transpersoner över 18 år.

 

Biljetter

 

 

 

 

Foto: Statement Festival / Clara Heldtander

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL