Lyssna på singeln här samt läs intervju och recension av skivan.

Den erfarna producenten Stress hade en betydelsefull roll i att forma det svenska hiphopsoundet under 2010-talet, där han jobbade nära bland andra Kartellen och Abidaz. I januari stod det klart att han skulle släppa albumet “Playlist III” – åtta år efter den första installationen. I samma veva släpptes den första singeln “Tipp tapp” tillsammans med Dree Low och 1.Cuz och sedan dess har albumet rullats ut i form av en singel varje vecka.

Idag får vi den sista låten och gästen – i form av “Ungen” där Stress samarbetar med Einár – och således också plattan i sin helhet. Läs intervju med producentveteranen från Kingsize Magazine nr 1 2020 om satsningen i USA, SoBlue-eran och det nya albumet samt recension av skivan där musikredaktör Malkolm Landréus bland annat skriver:

“Ibland blir Stress amerikaniserade karriärsresa genomskinlig, som på visserligen njutbara Fetty Wap-historien ”Fyra fem pers” som utförs av Dizzy och något daterade ”Big Time”. Men som en utvald ljudpalett för de hetaste rapparna att skina på är ”Playlist III” ett skolboksexempel.”

Lyssna på “Ungen” och “Playlist III” nedan!

Foto: Vickitoory