Det legendariska svenska musikkollektivet Blacknuss firar snart 25 (!) år och i samband med detta så släpps en ny singel samt att man gör ett snudd på unikt “residency” på Stockholmkrogen Strandvägen 1, under hela oktober månad.

Blacknuss har för första gången på tio år skrivit nytt material och singeln ”Like it´s 99” släpps samma dag som de inleder sin musikmånad på Strandvägen 1. Samtidigt presenteras två nya artister i Blacknuss, Mary N´Diaye och Prince Prime Mpedzisi. Blacknuss-trummisen och kapellmästaren Martin Jonsson låter meddela att det kommer bjudas på en mix av funk, jazz, soul, reggae, hiphop och RnB samt några av Stockholms bästa DJ´s. Dessutom bjuds en hel del överraskningar under vägen när Blacknuss får besök av nya och gamla vänner.  Vågar vi hoppas på en liveversion av klassikern “Dinah” med ADL, Mic Mulee och Swing måhända? I ett pressmeddelande säger Martin Jonsson:

– Det känns som en nystart för Blacknuss, inte minst att vi hittat en helt ny generation artister som, precis som vi, älskar soul och RnB. Vi är som en enda musikfamilj och den är så pass stor att vi behöver en hel månad för att hinna presentera allt och alla, säger Martin Jonsson, kapellmästare och trummis i Blacknuss. Målet är att lyfta taket på Strandvägen 1 och helst varje kväll.

Lyssna på “Like It’s 99”:

Den 8-9:e oktober intar dessutom originaluppsättningen av Blacknuss Allstars Strandvägen 1. Med på scen är Mattias Torell, Per ”Ruskträsk” Johansson, Goran Kajfes, Pierre Swärd, David Nyström med flera.

Bland de som gästar under oktober månad finns Kristin Amparo, Lilla Namo, Jennifer Brown och Syster Sol. Fler gästartister och DJ´s presenteras inom kort.

Blacknuss på Strandvägen 1 från den 2 oktober – 30 oktober.

21.00 – 00.00 (mån-ons) och 21.00 – 02.00 (tor-lör).

http://www.strandvagen1.se

Se musikvideon till Blacknuss-klassikern “Dinah”: