Imorgon fredag släpper svenska producenten Fredro sitt nya album “The Jordan Era” tillsammans med amerikanska veteranen Saigon. Projektet har flera celebra gäster som Grand Puba, Pete Rock, Big Daddy Kane och Kool G Rap. Men också ett par svenska ikoner inom hiphop.

På bonusspåret “Sveriges Regenter (Sweden All-Stars)”, som premiärspelas idag via Kingsize, hör vi inga mindre än Petter, ADL, Timbuktu och Ayo med scratch av DJ Willrock. På låten blandas rapparnas föredragna rapspråk, då Petter och Timbuk lägger sina verser på svenska medan ADL och Ayo kör på engelska. På sista versen hörs även Saigon, som får knyta ihop säcken.

Om bakgrunden till låten berättar Fredro:

– Idén bakom låten kom när jag och Saigon hade färdigställt ”The Jordan Era”-plattan och jag kände att det vore sjukt mäktigt att få med en svensk anknytning och visa vad vi gjorde under “the golden era” på ett projekt som detta. De fyra första namnen som direkt dök upp i huvudet var de som är på denna låten!

Han berättar vidare om sin koppling till rapparna.

– Jag lärde känna Ayo när jag flyttade till Stockholm i mitten av 90-talet, hängde i hans studio ute på Breakin’ Bread i Finnboda Varv där jag också träffade Petter för första gången som var prao där.
Som alla andra som höll på med hip hop i Sverige på 90-talet har jag varit ett fan av Adam sedan man hörde ”Daddy” och Timebomb-grejerna och vi lärde känna varandra genom åren i Stockholm, samma sak med Jason. Otroligt kul att vi lyckades ro i hamn denna stenhårda låt som är inspelad i New York, Stockholm, Dubai och Hong Kong! 

“The Jordan Era” släpps imorgon den 3 maj 2024 via Payday Records. Lyssna på “Sveriges Regenter” nedan!