Det har ryktats i många år, men nu står det klart att din favoritrappares favoritrappare Jaqe släpper sitt första album. Med undantag för den nysläppta EP:n “Driftarens Guide Till Galaxen” med Michel Dida, är det ett synnerligen sällsynt släpp från den skånska rapparen. Men nu på fredag, närmare bestämt den 9 juli, släpps alltså debutalbumet “Filmen”.

Skivan gästas av namn som Oskar Linnros, Mona Masrour och Madi Banja och blir rapparens tredje officiella soloprojekt efter “Förbannelsen” (2016) och “Eikon” (2014). I ett pressmeddelande går att läsa:

“Ömsom direkt och ömsom kryptiskt delar Jaqe med sig av fragment från ett liv i skuggan. Det är också detta som gör hans texter unika, intressanta och fängslande. Med en stilistik som bäst kan jämföras med stödord bildar han ett pussel som hela tiden bjuder på nya överraskningar och kopplingar. Mystiken kring Jaqe är inget utstuderat recept, det är en försvarsmekanism mot en cynisk och ytlig värld av hajp och snabbmatsmusik.”

Skivan kommer att släppas via ARKETYP, en underetikett till skivbolaget YEAR0001, som också legat bakom EP:n med Dida samt Henok Achidos debut på svenska “Bror utan sol (bland rök och stearin)” (2019).

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av ARKETYP (@arketyp_org)

Foto: David Möller