Albin Johnsén och Maxida Märak öppnar upp på låten “Para:diset”


 

 

I somras gjorde Albin Johnsén damlandslagets EM-låt “Hjärtan av guld”, men återvänder nu till att släppa egen personlig musik. I början av året gick han ut med att han började om på ny kula på grund av sina motgångar efter framgångarna med låten “Din soldat”. På nya singeln ”Para:diset” blottar Albin sina innersta känslor och tankar igen genom musiken och berör ämnen som ångest, tomhet och baksidan av snabb framgång

 

”Är det så här det känns att vara nummer #!
Fake smile, fake vänner och fejkat sex
De gratulerar, du lever drömmen
Men väck mig snälla när allt är över”

 

Albin har tidigare föreläst om sina svårigheter och att kämpa för att uppnå sina drömmar genom att engagera sig i Fryshusets inspirationsturné ”Drömmar – fuck up’s- livet” för ungdomar i olika svenska städer. “Para:diset” gästas av och är skriven tillsammans med Maxida Märak. Även hon har tidigare öppnat upp i samtal om sin ångest och hennes sätt att hantera den och kunde relatera till Albins tankar.

 

”Jag och Albin är två helt olika artister som visade sig vara väldigt lika varandra, vår syn på omvärlden och känslan av att vara något utav en udda fågel i sin krets. Vi har olika uttrycksätt men samma tanke – vilket resulterade i en låt som mixar de mer poppiga med lite råare”

 

”Jag tycker Maxida är en grym artist med stark energi. Jag har velat samarbeta med henne länge och när vi började skriva PARA:DISET kändes det naturligt att fråga henne om hon ville vara med. Jag är väldigt glad att hon sa ja. Hennes kraftfulla rap lyfter låten!”

 

“Para:diset” ges ut av Loveworks i samarbete med Universal Music.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL