Albin Johnsén gästas av Julia Adams på nya singeln “Om du bara visste”


 

 

Albin Johnsén har legat i ordentligt i år och senast släpptes Maxida Märak-samarbetet “Para:diset” som nu följs upp av hans femte singel 2017.

 

”För några år sen hängde vi varje dag, och nästan varje natt. Jag kunde snacka med dig om allt. Nästan. Jag ville vara nära dig jämt. Jag var rädd för att förstöra vår vänskap om jag berättade vad jag kände för dig, eller så var jag bara rädd för att bli krossad. Det jag aldrig berättade för dig gjorde att vi till slut gled ifrån varandra. När jag såg dig i somras så visste jag att det var dags att berätta allt, men på mitt sätt. Om du bara visste.”
-Albin

 

Det är väldigt många som kan känna igen sig i orden Albin Johnsén använder när han ska beskriva sin nya singel. ”Om Du Bara Visste” handlar om när kärlek till en vän uppstår men man inte riktigt tar steget att bekänna den. Hela ens tillvaro kretsar kring känslorna för personen bredvid men den går helt ovetandes. Rädslan och vemodet kring att inte hitta tillfälle eller mod som till sist gör att man går vidare och alltid minns den vännen som lite speciellare än många andra. Låten gästas av Julia Adams som även hon kan relatera.

 

“Jag låtsas för mig själv att jag inte känner något djupare för honom, men ändå analyserar jag hans sms till långt in på natten, och jag blir rastlös och orolig när vi inte hörts på en hel dag. Jag skriver dikter om oss som han aldrig ska få läsa. Han säger att han gillar mig, att jag är en sån fin person … men han går aldrig över gränsen. Han säger ofta att ingen förstår honom som jag gör, men ändå förstår jag ingenting. Jag tänker bara på att han borde kyssa mig, men det händer inte, inte ikväll heller.”
-Julia

 

Albin Johnsén har tidigare delat med sig av sina innersta tankar som så väl krönikör, föreläsare för ungdomar och framförallt genom sina låttexter. Ännu en gång träffar han den svenska folksjälen med sin egna vardagspensel, den här gången kring känslan om obesvarad kärlek.

 

 

 

 

 

 

Foto: Natalie Yonan

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL