61e03a9241f02418c35e38e2
A36 avslöjar omslag, gäster och releasedatum för debutalbumet “AREA36”


Se även ny kortdokumentär med Halebop Creative Call.

 

 

Stjärnskottet A36 har imponerat stort sedan debuten med “ALIEN” i fjol. Sedan dess har det gått snabbt, mycket tack vare hiten “Samma gamla vanliga”. Alien-temat har hela tiden följt med på vägen och det gör det även på Göteborgs-rapparens debutalbum som nu har avslöjats. Skivan har fått den fyndiga titeln “AREA36” och släpps redan nu på fredag, den 12 november.

 

Via sociala medier avslöjar den unga rapparen också omslaget och gästerna, som inkluderar Sarettii, Asme, Ricky Rich samt produktion av bland andra Elai, Chase och Charlie Bernardo.

 

 

 

 

Men inte nog med det. Rapparen har också teamat upp med Halebop för en låt och dokumentär. Låten “Different”, som producerats av Straynané och som finns med på det kommande albumet, har tagits fram med Halebop Creative Call. Parallellt med albumreleasen är även en musikvideo under produktion.

 

– Tanken med Creative Call är att skapa tillsammans med lovande unga kreatörer i början av sin karriär. När vi fick upp ögonen för A36 för ungefär ett år sedan hade vi på känn att det skulle bli ett bra år för honom. Och sedan dess har han blivit en av Sveriges mest spelade artister – det är en kul resa att få följa med på, säger Fredrik Nyström, projektledare på Halebop.

 

I samband med låtsläppet kommer en kort dokumentär där vi får följa A36 och hans team under en dag. Där delar A36 med sig av sina tankar om uppväxten i Partille, hur han hittade sitt sound med inspiration från fransk hiphop och resan till att idag skapa låtar med miljontals lyssningar.

 

– Det går bra för mig just nu, men jag känner mig långt ifrån klar än. Nu jobbar jag hårt för att släppa nya feta låtar och är väldigt tacksam att jag får möjligheten att göra det genom Halebop Creative Call, säger A36.

 

Se dokumentären nedan!

 

 

 

 

Foto: Ofbendz / Halebop

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL