Under fredagen släppte A36 det Oscar Chase-producerade samarbetet ”Standard” med Einár. Den Göteborgsbaserade rapparen har teasat låten ett tag nu, och under två spelningar i Västerås och Umeå premiärspelades låten live för fansen.

Singeln spelades in under hösten 2021, innan A36 hade släppt sitt debutalbum ”Area 36”. Vid den tiden har A36 nyligen fått sitt stora genombrott med hitsingeln ”Samma gamla vanliga” och Einár bjöd in honom till Warner Chappell’s studio för att vara med på en inspelningssession.

”Jag var uppe i Stockholm på lite jobb så linkade vi faktiskt över FaceTime via en gemensam vän, han grattade mig till framgångarna jag hade haft, detta var i september 2021 och min karriär hade precis tagit fart. Vi pratade hur fett de skulle vara ifall vi gick in i studion, så senare samma kväll ringde Chase och Nisse mig och bjöd in mig till deras session, så allt hände på den kvällen!”, säger A36.

Under kvällen i studion spelade duon in en energisk klubbvänlig låt i högt tempo. På den Oscar Chase-producerade singeln utbyter de verser och Einár citerar A36:s hit ”Samma gamla vanliga”.

”Han rappade ju en del i sina låtar och i en snabbare takt och det är så jag själv gillar att göra musik, så det var lätt för mig att relatera och förstå musiken han gjorde, därför tror jag att vi hittade varandra så bra på ”Standard” det låter ganska naturligt i våra toner och i takten så vi synkade bra där!”, säger A36.

A36 berättar att de inte hann lära känna varandra innan Einár sköts till döds i oktober 2021, utan att de just hann ses den dagen och göra den här låten ihop:

”Tyvärr så hade jag och Einar ingen nära relation på de sättet, vi träffades den dagen och hade ett fett kul session ihop, vi skapade verkligen en banger och vi tyckte båda om låten väldigt mycket, han är en artist som jag har respekterat sedan länge, hans musikaliska begåvning var otrolig och sanningen en lärorik session.”

Lyssna på singeln ”Standard” här:

Foto: Pressbild