Kånken Art är ett koncept som initierats av Fjällräven där kända konstnärer uttrycker sin relation till naturen med Kånken-ryggsäcken som duk.

Kånken Art ´23 är designad av den svenska illustratören, grafikern och konstnären Martin Ander, även känd som Mander. Designen beskrivs baseras på “hans unika urbana skateboardstil, remixad med former och mönster som hittas i naturen. Mer specifikt handlar det om kraftigt uppförstorade bilder av löv, trä, lavar och mossa.”


I hopp om att inspirera andra konstnärer om att låta deras naturliga och urbana omgivningar inspirera dem att skapa, ville Mander att årets Kånken Art-projekt skulle innehålla några särskilda konstnärsmaterial. Därför ingår ett pennfodral och ett skissblock i Kånken Art Plus. Det är också gjorda i samma livfulla eller gråskalemönstrade tyg som används för andra Kånken-väskor. 

I samband med lanseringen berättar Mander att han under pandemin spenderade mycket tid i skog och mark utanför Stockholm:

”Jag är egentligen mer av en kille från stan, men jag älskar naturen. Min familj och jag började gå mycket i skogen nära hemmet och göra endagsvandringar.”

Han berättar vidare:

”Jag började leta efter strukturer och mönster i naturen och ritade om dem i min stil. Ju närmare jag tittade, desto fler strukturer dök upp på stenar, löv, svampar och mossa, till exempel. Så det var grunden för det upprepade mönstret man ser på Kånken.”

Läs mer om Mander x Kånken Art här!

65546e0a53c940223e0b0eb4