62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
IKEA släpper limiterade klädkollektionen “343 36” – tillägnad Älmhult


 

 

Som en hyllning till sina rötter i Älmhult, Småland, lanserar IKEA Museum nu en ny kollektion med postnumret 343 36 – platsen där det allra första IKEA varuhuset en gång låg och där idag IKEA Museum. Den nya kollektionen lanseras idag den 30 maj och kommer finnas till försäljning på IKEA Museums pop-up shop på Magasin 405 under H22 i Helsingborg och på IKEA Museum i Älmhult.

 

– Inom populärkulturen finns en lång tradition av att koppla sin identitet till platsen där man har sina rötter genom att just referera till postnumret. Det förekommer i allt från hiphop-låtar till tv-serier. På IKEA känner vi en stolthet över platsen vi kommer ifrån och vi ville med den här kollektionen göra en hyllning till Älmhult där hjärtat av IKEA finns, säger Linda Fisti, marknadschef på IKEA Museum i Älmhult.

 

Kollektionen består av klädesplagg och objekt man kan behöva när man är på språng; t-shirt, hoodie, tote bag, nyckelkedja och vattenflaska. Alla produkter kommer i fyra olika färger; vit, svart, orange och röd med texten 343 36 ÄLMHULT, SMÅLAND, SWEDEN.

 

Den nya kollektionen kommer finnas tillgänglig till försäljning på IKEA Museum i Älmhult samt IKEA Museums pop-up shop på Magasin 405 under evenemanget H22 i Helsingborg som startar idag. Vid detta evenemang står det sedan tidigare klart att artister som Dâm-Funk, Jelassi, Mona Masrour och Timbuktu kommer att uppträda. Läs mer här och se bilder på kollektionen nedan!

 

 

 

 

Foto: IKEA

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL