Den 30 maj öppnar dörrarna till H22 City Expo i Helsingborg som förväntas locka över en miljon besök under fem veckor. I samband med H22 samarbetar globala IKEA för första gången någonsin med en hel stad. Allt i syfte att vidga begreppet ”hem” till att även gälla utanför de fyra väggarna. Under H22 fyller IKEA en 4000 kvadratmeter stor lokal kallad Magasin 405 i Oceanhamnen i Helsingborg, där man bland annat visar upp sin vision om framtidens hem och mat.

Utanför Magasin 405 finns det en scen kallad just SCENEN där IKEA under den dryga månaden som H22 pågår kommer att arrangera paneldebatter, lanseringar och liveinspelningar av podden “The Oracle”. Dessutom kommer det att arrangeras en rad konserter på SCENEN med namn som Dâm-Funk, Jelassi, Mona Masrour och Timbuktu.

Alla konserterna är gratis men kommer i vissa fall kräva att man hämtar ett armband samma dag som konserten eftersom scenområdet inte tar obegränsat med publik. Konserterna arrangeras ihop med Live Nation och mer information går att läsa här.

30 maj
The Hellacopters
2 juni
The Mauskovic Dance Band
3 juni
Dâm-Funk and Mr. Tophat
4 juni
Jelassi & Mona Masrour
8 juni
Sarah Klang
11 juni
Estraden
15 juni
Phlake
29 juni
Timbuktu

Foto: Johan Lindeberg, LiveNation / Jesper Smeding

65ba07add7a32f7b0a037f23