För ett år sedan kom nyheten att svenska möbeljätten IKEA och den framgångsrika artist/producenttrion Swedish House Mafia inleder ett samarbete. Redan i somras kom några produkter i samarbetskollektionen “OBEGRÄNSAD” som beskrivs rikta sig till musikälskare, musikproducenter, DJ:s och “alla som skapar med begränsade medel men obegränsad kreativitet”.

– Sedan vi själva var barn har vi uppskattat IKEAs sätt att göra saker tillgängliga för många människor. Som tonåringar hittade vi kreativa sätt att tillgodose vårt eget skapande genom att förändra IKEA möbler för att passa oss. Samarbetets syfte skapades kring vår egen personliga resa i livet, säger Swedish House Mafia i ett pressmeddelande. Vidare beskrivs kollektionen syfte som följer:

“Tillsammans vill IKEA och Swedish House Mafia utforska musik och kreativitet hemma och göra vardagen enklare för de som producerar, uppträder, spelar eller lyssnar på musik. Resultatet av samarbetet är OBEGRÄNSAD, en tillfällig kollektion som kommer att göra det möjligt för de många skapande inom musik och digitalt skapande att bygga den perfekta studion hemma till ett överkomligt pris.”

Kollektionen består av mer än 20 heminredningslösningar, med syftet att underlätta produktion och skapande av musik hemma eller för att lyssna på musik och skapa en avslappnad atmosfär. I samlingen ingår en skivspelare, vägg- och golvlampor, en klocka, ställ för bärbar dator, surfplatta eller högtalare, ett skivställ, ett skrivbord, två alternativ till hyllor, en fåtölj, fyra kassar inklusive tillbehör, en skiv- och en laptopväska, en matta och tofflor i två storlekar (S/M och M/L), en pläd och ett kuddfodral.

– Vi ville förenkla processen för människor att skapa musik. Förhoppningsvis inspirerar och gör vår kollektion det möjligt för fler människor att bli mer kreativa hemma och det behöver inte begränsas till enbart musikskapande, den kan bli så mycket mer, berättar Swedish House Mafia vidare i samband med lanseringen.

Den tillfälliga kollektionen “OBEGRÄNSAD” lanseras 30 september 2022 i Sverige.

07ee87e6-6fd3-4c80-b726-a19d36bce995
9a0f6494-efed-4a11-9400-46def221af90
a8b64f46-1e3a-4e4c-9fa5-21f99e16d474
Remove ALL visable logos on external propping
IKEA_OBEGRANSAD_hylla_PH186336
IKEA_OBEGRANSAD_laptopstall_PH186487
IKEA_OBEGRANSAD_stall_surfplatta_PH186309
Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av IKEA (@ikea)

Foto: IKEA