Från småblommigt till psykadelisk rave – Engelska mönster 2.0


Mode och inredningshybrid hos IKEA, SPRIDD ute nu!

 

IKEA i samarbete med Kingsize

 

 

Är det något land som förknippas med mönster så är det Storbritannien, oavsett om det är traditionellt hantverk likt Art & Crafts-rörelsen, anrika, romantiska blommönster från Laura Ashley, psykadelisk ravebatik, hippieblommor eller Chavs-rutigt. Interiör eller mode spelar ingen roll. Kika på gamla bilder från Notting Hill-festivalerna, där lyxlogotyper fått skapa formationerna eller på ett överflöd av Umbro-krumelurer längs en tracksuit. Där finns en gemensam estetik i upprepningen, i mönstret. När IKEA väljer att samarbeta med modeskaparen Kit Neale, baserad i östra London, bygger de vidare på denna tradition att via prints utforska mångfacetterade kulturer, som just den brittiska – även om Kits Pop Art-prints definitivt är något annat än klassiska rosdekorationer!

 

”Det är många detaljer som man inte lägger märke till förrän man tittar lite närmare – som gummidetaljerna på en kudde eller fiskfjällen på en stor fisk på ett påslakan. Det finns massor att upptäcka. Och faktum är att jag fortfarande blir överraskad av kollektionen.” – Kit Neale

 

Missa inte den mobila, färgstarka och flyttfunktionella men tillfälliga kollektionen SPRIDD, på besök hos IKEA från och med den 10 februari. Välj bland fyra olika estetiska koncept, alla löst inspirerade av den engelska musikscenen, på sängkläder, sittpuffar, rislampor eller koppar och fat. Du hittar allt på ditt lokala IKEA varuhus.

 

 

IKEA_pressmaterial_SPRIDD_170210-11

 Publicerat:
RedaktionenNULL