I mitten av februari stod det klart att Pharell Williams skulle efterträda Virgil Abloh i rollen som Creative Director för det franska modehuset Louis Vuitton, det på grund av Virgil Ablohs tragiska bortgång hösten 2021. Pharell och Virgil var även nära vänner och Pharell sågs flera gånger besöka den bortgångne designerns modevisningar. Bakom kulisserna har det jobbats hårt och nu är det bekräftat att Pharell inleder Paris Men’s Fashion Week med sin debutkollektion för Louis Vuitton, enligt modeveckans officiella kalender. Det innebär också att Louis Vuittons runway-show för första gången kommer att inträffa på en tisdag istället för en torsdag – som alltid varit reserverat för märket. 

Inför tisdagens visning har det tisslats och tasslats bakom kulisserna och i slutet av förra veckan bekräftades även Rihanna fronta Louis Vuitton SS24 herrkampanj.

Själva visningen av Pharrell Williams första Louis Vuitton-kollektion går att beskåda nedan via Instagram och i sin helhet här. Kollektionen beskrevs bland annat med följande ord av Louis Vuitton:

“Infused with a welcoming optimism, the debut collection of Pharrell Williams evoked a contrasting heritage savoir-faire with a trailblazing vision.”

Inför den omskrivna runway-showen lanserades även ett separat varumärke och Instagram-konto för skateboardinspirerat mode från Louis Vuitton och Pharrell, med basen i Paris.

Efter modevisningen överraskades de närvarande med ett uppträdande där Jay-Z gjorde Pharrell sällskap på scen för ett uppträdande av låtar som “Frontin”, “Give It To Me”, “PSA” och “On To The Next One”. På plats fanns även Rihanna och A$AP Rocky, samt Timbaland, Swizz Beatz och Sverigeaktuella Busta Rhymes.

Under visningen premiärspelades även en osläppt låt av den ikoniska duon Clipse, följt av att både Pusha T och No Malice syntes på scenen.

Paris Fashion Week pågår till 25 juni 2023. Under dessa dagar kommer 43 modeshower och presentationer av kollektioner att ha ägt rum.  Håll utkik på modeveckans officiella hemsida för länkar till fler runway-shower och exakta tider. 

Foto: Louis Vuitton

65ba07add7a32f7b0a037f23