Playboi Carti, Gunna, Quavo och fler fanns på plats.

Igår genomförde Pharrell Williams sin tredje modeshow som kreativ chef för Louis Vuitton. Efter runway-showerna i Hong Kong och Paris återvände Neptunes-producenten och designern till den franska huvudstaden för att visa upp sin höst/vinterkollektion för 2024.

Här fortsätter temat LVRS, som beskrivits som en brygga mellan Virginia och Paris, där Skateboard P höjer ribban ytterligare. Med cowboy-hattar med LVRS-motiv och Timberland-kängor med monogram (som förhandsvisades häromdagen) verkar han vilja sammanföra beståndsdelar av amerikansk hiphop med high-end mode och åtminstone i detta fall; country- och westernkultur.

Dessa referenser var tydliga under runway-showen där workwear och cowboy-estetik präglade både modeller och backdrop. Inte så konstigt kanske, då Dee Jay Two Bears från Standing Rock Sioux Tribe agerade creative director och flera konstnärer från Dakota och Lakota-områdena samarbetade med Pharrell för såväl scendekor som soundtrack. Tillsammans har de också skapat en Speedy-väska, budväska och resväska broderad med Dakota Flower-symbolism.

För att också hålla sig sann till amerikansk workwear-estetik presenterades också den tidigare nämnda Timberland-kängan som gjorts extra lyxig med hjälp av Louis Vuitton. Kollektionen innehåller också cowboy-hattar, läderkepsar och handskar prydda med spännen och juveler som ska förkroppsliga “präriens dandy”.

Vad gäller soundtracket hade förstås Pharrell ett finger med i spelet, där han bland annat skapat originalmusik med Native Voices of Resistance, Jelly Roll och Miley Cyrus samt låten “Good People” med Mumford & Sons som nu finns på streamingtjänster.

Lyssna nedan och se en recap av showen via Hypebeast samt ett par utvalda bilder från Paris. På plats fanns bland andra Playboi Carti, Gunna, Quavo, Lil Yachty, Swae Lee, Slim Thug och Bun B samt namn som LaKeith Stanfield och Venus Williams.

Foto: Louis Vuitton