Kingsizemagazine.se
Vad Ska Du Bli? Releasefest 30:e november på Kafé 44


Respect My Hustle och Kafé 44:a presenterar stolt en kväll med bla Adam Tensta Nebay Meles och David Sandström.

 

▲ 50 KR ENTRÈ
▲ 19.00 – 22.00
▲ INGEN ÅLDERSGRÄNS

 

Den 30:e november släpps Adam Tensta och Nebay Meles egen tolkning av Ebba Grön’s klassiska dänga Vad Ska Du bli?. Låten är den andra singeln som släpps från aktuella hyllningsplattan Tyst För Fan – Ekon Från Ebba Grön:
“Ebba Grön gav oss den svenska punken, nu är det dags att ge något tillbaka. Nya och gamla svenska förmågor har fått till uppgift att hylla Ebba Grön och de gör det med en cover-skiva.

 

– Musiken som Ebba Grön skapade är tätt sammanflätad med dagens svenska hiphop. Den skapades ur samma frustration och utanförskap och berör samma samhällsproblematik, säger Adam Tensta i ett pressmeddelande. Han tolkar Vad Ska Du Bli? tillsammans med det unga stjärnskottet Nebay Meles.

 

– Detta är förstahandsobservationer av samtiden som inte kan berättas av någon annan än den som lever mitt i det, säger han vidare.

 

I samband med detta ges konceptalbumet Last Days Of Punk ut i form av en limiterad vinylupplaga. Skivan gästas av bland annat Sven Wollter, Magnus Tingsek, Eboi & Swingfly och är helt igenom producerad av Shitsmiths.

 

“Last Days of Punk spelades in under en hektisk vecka i Tensta vintern 2010. Albumet föddes ur frustrationen som sedan resulterade i kravaller i området samma år. Det är en historia om X. X som kastade den första stenen. X som fick hela orten med sig. X som sedan försvann och X som finns kvar.

 

Nu, 2013 så har omständigheterna åter ställts på sin spets. Utanförskapet i våra förorter är mer påtagligt än någonsin tidigare. Vi vill berätta denna historia för alla framtida generationer svenskar som komma skall.

 

 

 
 Publicerat:
RedaktionenNULL