Den 9:e april gör Sveriges bästa breakdansare upp när Red Bull BC One Cypher för första gången kommer till Stockholm. Vinnaren får representera de svenska färgerna i världsmästerskapen som går vidare mot en Europafinal och slutgiltligen världsfinalen i Rom.

För första gången någonsin kommer världsmästerskapen i breakdance att passera Sverige, när den svenska uttagningen går av stapeln i Stockholm. Sedan startenav tävlingen 2004 har varje år världens bästa breakdansare utsetts. Den 9e april kommer 16 svenska breakdansare att göra upp om en plats i den internationella tävlingsstegen som leder mot världsfinalen i Rom.

Sverigefinalen går ut på en så kallad one-on-one battle, där två breakdansare möts i en duell och klättrar vidare i finalstegen genom att slå ut sin motståndare. Breakdansarna bedöms på koreografi, artistisk utstrålning, innovation och karaktär. Red Bull BC One Cypher genomförs i samband med Street Star Festival, en streetdansfestival, som pågår i Stockholm den 7-12:e april.

– Sverige har en fantastisk breakdance-scen och det känns mycket upplyftande att vi nu har chansen att kora en svensk mästare som kan bära de gulblåa färgerna under de internationella tävlingarna i Red Bull BC One, säger Martin Ferretti, arrangör av Street Star.

16 dansare i den svenska finalen

Fjorton av dem mest framträdande Breakdance-crewsen i Sverige har röstat fram breakdansare till åtta av finalens sexton platser. De resterande åtta platserna kommer fyllas av en kvaltävling som hålls timmarna innan Red Bull BC One Cypher.

Dem åtta uttanga är: Calle (Above the Clouds), Flaco (Ghost Crew), Rubbish (Grounded), Sabi (Concrete Kings), Leo (Rebels), Energi Flow (Wise Guys), David (Ghost Crew), Amer (Wise Guys)

Red Bull BC One Cypher

Plats:         Clarion Hotel Stockholm

Tid:            19:00 (kvalen börja kl 16:00)

Mer information: http://win.gs/1GHd4QR

Se trailer: http://on.fb.me/1bJIx97