Sedan i mitten av 2000-talet har Streetstar Festival varit en av landets främsta i att lyfta danskultur inom hip hop, popping, breaking, house, waacking, locking och dancehall. I ett pressmeddelande låter grundarna och arrangörerna Martin Ferretti och Joachim Hövel meddela att detta blir den sista upplagan av festivalen:

“Vi är stolta och ödmjuka över alla fantastiska ögonblick som har inträffat på våra dansgolv. Vi har haft över 10 000 dansare från mer än 50 länder som har deltagit genom åren.”

Till 2023 arrangeras därför den kanske mest ambitiösa upplagan hittills olika arrangemang under fyra fullspäckade dagar i Stockholm. Redan under de två första dagarna hålls öppningsfest och podcastkvällar med Gatuslang och flera olika workshops med olika teman. Martin Ferretti säger vidare:

“Vi vill alltid inspirera publiken att delta och upptäcka en levande och positiv urban kultur samt visa på bredden och dynamiken i streetdansen.”

Joachim Hövel fortsätter:

“Vi har sett en hel generation svenska streetdansare växa upp under dessa 18 år. Det gör det extra roligt och inspirerande att se alla olika dansstilar från flera olika danskulturer samlas på samma dansgolv en sista gång vid Sergels torg. Den nya generationen kommer att battla mot de etablerade dansproffsen. Det kommer att bli helt grymt!”

Foto: Håkan Larsson

Årets festival äger rum i Stockholm på Sergel Hub, The Node och Hobo Hotel, vilket arrangörerna beskriver som “spännande mötesplatser vid Sergels Torg där det äldre och nya Stockholm möts”.

Det blir även en stor avslutningsfest på lördagen 26 november under parollen “Afro Rave”. På plats kommer internationellt kända DJ:s, som Osunlade från Chicago, Kapela från Djoon Club Paris och Shan S från New York, att stå bakom skivspelarna. Från den lokala scenen representerar DJ:s från Nuh Linga-kollektivet, som är ledande inom den svenska undergroundscenen för afro och dancehall. Arrangörerna låter även hälsa:

”Vi vill rikta ett stort tack till alla dansare, artister, crew, partners och publik som har varit en del av vår resa under alla dessa år. Detta hade inte varit möjligt utan er alla!”

Street Star Festival 2023 äger rum 23-26 november 2023 i Stockholm. Se hela programmet och mer information här!

Foto: Håkan Larsson

65546e0a53c940223e0b0eb4