Det är återigen dags för Skandinaviens största streetdansfestival Streetstar, som arrangeras i Stockholm under slutet av maj månad. I vanlig ordning blir det en fullspäckad dansvecka med battles, workshops, dansföreställningar, filmvisningar och paneldiskussioner.

Till årets festival presenteras ett flertal nya internationella samarbeten med aktörer på den franska danscenen; Hawks Method Hip Hop battles, Pay The Cost to be The Boss Funk Battles Popping och Locking, Atmosphere The Box House Dance. Det blir även tävling inom ramen för “Showcase of The Year” i tre olika kategorier, solo, duo och crews. Det utlovas även dancehall-battles och Breaking battles i 3vs3. Arrangörerna presenterar även en nyhet för yngre dansare i “Next Generation” under 18 år med “Rookie Allstyle”-battles och workshops.

– Det skall bli spännande och inspirerande att se alla olika dansstilar från flera olika danskulturer samlas på samma dansgolv på Plattan och i hela Kulturhuset, den nya generationen battlar de etablerade dansproffsen. Det kommer att bli helt grymt, säger Joachim Hövel som är arrangör tillsammans med Martin Ferretti.

I samband med festivalen är det även premiär av filmen ”On The Beat” som handlar om hiphopkulturens ursprung och Streetstars historia ifrån början i Solnahallen. I filmen syns många svenska streetdansprofiler som har medverkat på Streetstars många olika scener i Sverige.

Streetstar Festival 2022 hålls på Kulturhuset i Stockholm mellan 24-29 maj 2022. Mer info och program via Streetstar.se