KLART: Globen byter namn till Avicii Arena


 

 

Ett av Stockholms mest kända landmärken är arenan Globen som invigdes 1989, lokaliserad strax söder om Söder. Genom årens lopp har artister som Jay-Z, Kanye West, Beyoncé, Kendrick Lamar och Post Malone gjort utsålda spelningar på arenan.

 

Nu kommer nyheten att Globen byter namn till Avicii Arena, uppkallad efter artisten och producenten Tim “Avicii” Bergling som avled 2018. Lanseringen av Avicii Arena är ett initiativ av Stockholm Live, Tim Bergling Foundation, Trygg-Hansa och Bauhaus, med syftet att verka för att förebygga psykisk ohälsa bland unga i hela landet. I vanlig ordning kommer arenan fortsätta att inhysa konserter och sportevenemang. Via den officiella hemsidan för arenan står det att läsa om initiativet bakom Avicii Arena:

 

“Samarbetet ska ge unga verktyg och kunskap att må bättre, samtidigt som vuxna ska bli mer medvetna om den utbredda problematiken med psykisk ohälsa bland unga. Avicii Arena kommer att vara symbolen och mötesplatsen för initiativet.”

 

 

Dagen till ära släpps även en nyversion av låten “For A Better Day” med Ella Tiritiello och Stockholm Royal Philharmonic Orchestra. Lyssna nedan!

 

 

 

 

 

Foto: Universal Music Sweden / Stockholm Live

 Publicerat:
RedaktionenNULL