I december är det återigen dags för arrangemanget “Together For A Better Day” på Avicii Arena – en musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa och samtidigt en hyllning till Aviciis musikaliska arv. Bakom arrangemanget står Tim Bergling Foundation som har har syftet att uppmärksamma det faktum att självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga och att hälften av 15-åringarna uppger att de mår psykiskt dåligt.

På scen blir det uppträdanden av Cherrie, Cleo, ADAAM, Yung Lean, Jireel och många fler. Kvällen på Avicii Arena leds av albumaktuella rapparen Jelassi och skådespelaren Ayan Ahmed, känd från Netflix-serien “Snabba Cash”. Bland övriga artister syns även Thomas Stenström, Daniela Rathana, Hurula, amerikanske bluegrasstjärnan Dan Tyminski, brittiska stjärnskottet Griff och fler.

Artisterna på scen ackompanjeras av storband och en symfoniorkester. Fler medverkande och gästartister presenteras löpande inför arrangemanget. Aviciis pappa och stiftelsens grundare, Klas Bergling, säger i ett pressmeddelande:

“Så här kan det helt enkelt inte fortsätta. Vi på Tim Bergling Foundation vill ge unga hopp och framtidstro, och vi såg att vår förra konsert verkligen gjorde skillnad. Den är därför en viktig  pusselbit i vårt arbete för ungas psykiska hälsa.”

“Together For A Better Day” äger rum den 6 december 2023 på Avicii Arena i Stockholm.

Biljetter släpps den 10 oktober 2023 kl.10.00, på World Mental Health Day, via www.aviciiarena.se. Nytt för i år är att det släpps ungdomsbiljetter från 195 kronor för alla under 25 år.

Foto: Paul Edwards / Iza Boethius

65ba07add7a32f7b0a037f23