Se även lineup av artister och producenter som uppträder under festivalen.

För femte året i rad kommer en graffiti/gatukonstfestival gå av stapeln i Snösätra vid Rågsved, utanför Stockholm. 2019 års upplaga går åter under namnet “Spring Beast” och huserar på Europas största lagliga graffitiutställning över 4500 m2. Viktor Lind, projektledare för Spring Beast och grundare av The Star’t, säger i ett pressmeddelande:

“Spring Beast är ett tecken på den positiva samhällsförändring vi genomgår just nu. En förändring där vi kliver in i ett bredare samarbete och samskapande som korsar gränser av kultur, ålder och kön. En evolution där vi ser styrkan i våra olikheter och tillsammans skapar ett öppnare och mer livfullt samhälle för alla.”

Under senaste åren har besöksantalet legat omkring 10 000 personer under festivalhelgen. Hugo Röjgård från Graffitifrämjandet och medarrangör av Spring Beast säger vidare:

“Många förstår nog inte hur viktig denna festival är. Målare från hela Sverige och internationella gäster samlas och visar hur en linje ska dras. Denna festival är av kulturen för kulturen, en institution skulle aldrig klara av att göra det vi gör med Spring Beast.”

Festivalen börjar 15:00 fredag den 24:e maj då graffitiartisterna och gatukonstnärerna påbörjar sina verk. Under tre dagar förskönas hela industriområdet på nytt. Besökarna kommer att kunna träffa artisterna bakom verken samtidigt som det kommer att finnas möjligheter att själva prova på att måla graffiti.

På festivalens olika scener bjuds det på allt från konserter, rapcyphers och DJ:s, till danstävlingar i blandade stilar. Det kommer att finnas foodtrucks på plats som erbjuder Stockholms godaste burgare, närodlad vegansk mat och mycket mer.

Spring Beast Festival 2019 hålls 24-26:e maj 2019 i Snösätra, Rågsved (Stockholm).

Facebook-event

I samband med festivalen anordnar Gatuslang i samarbete med SV Musik (Vuxenskolan) och Organiserat Kaos även ett live-set med en stor skara artister under lördagen 25:e maj mellan 14.00 – 23.30.

spring-beast-flyer-fredag
Screenshot_20190514-085134_Instagram

Foto: Snösätra Wall of Fame / Hugo Röjgård