Sedan 2018 har det största graffiti/street art-eventet i norra Europa arrangerats i Stockholm-förorten Rågsved, vid Snösätra. Under pandemin har arrangemanget begränsats kraftigt och den södra delen av Snösätra industriområde revs 2020, till stora protester. Nu lanseras dock det nya projektet Kulturplats Snösätra, som backas upp av Stockholms stad. Detta innebär att det ska öppnas en tillfällig kulturplats i sommar, med Spring Beast som startskott.

Spring Beast 2022 hålls 26-29 maj 2022 och bland målarna som kommer närvara återfinns kända svenska och internationella stornamn som Hop Louie (Sverige), Ollio (Sverige), Stfi (Chile), Roid (UK) och Mind (Italien). För den nyfikna finns även möjlighet att gå på graffiti- och streetart-workshops som anordnas av Graffitifrämjandet. Mer info här!

Nu står det även klart att det blir en lång rad uppträdanden live i samband med Spring Beast Festival. Bland artisterna noterar vi bland annat Simon Superti och Mivas som figurerade i föregående nummer av Kingsize Magazine på omslaget. Rapparen CK och sångerskan Asta intervjuas även i senaste numret (med Cleo på omslaget) och uppträder live kommande helg. Det blir även efterfest till festivalen där flera olika klubbarrangörer slår sina påsar ihop. Mer info via Biletto.

6412e4b25c415800cc0e8973