Janice musikaldebuterar som Maria Magdalena i “Jesus Christ Superstar” 

 

Nu står det klart att soulsångerskan Janice gör musikaldebut i den kommande nytolkningen av “Jesus Christ Superstar”. Föreställningen kommer att åka ut på arenaturné runt Sverige i februari och mars 2022 och har redan sålt nära 120 000 biljetter. Janice, som så sent som i fredags släppte sin nya EP “Feelings Unresolved”, kommer att göra en tolkning av den klassiska rollen som Maria Magdalena och få chans att visa upp hela sitt röstregister. Vid sin sida har hon Peter Jöback som spelar Jesus och Ola Salo som spelar Judas.

 

– Det känns spännande med Janice röst och hennes otroliga sätt att sjunga, jag tror hon kommer tillföra tyngd och något nytt till rollen. Dessutom känns mötet med Peter spännande, säger Benke Rydman, regissör för “Jesus Christ Superstar”.

 

Fredrik ”Benke” Rydman har tidigare regisserat bland annat musikalen “Oliver” på Göteborgsoperan, “Macbeth” på Stadsteatern, “Sjunde Inseglet” på Uppsala Stadsteater, men även jobbat med artister som Robyn och Avicii.

 

Även den etablerade artisten Linda Pritchard medverkar i rollen som Simon – en traditionellt manlig roll som för första gången kommer spelas av en kvinna. Denna roll har tidigare spelats av medverkande Lars Säfsund, som denna gång spelar lärjungen Petrus. Herodes spelas av etablerade musikalartisten Anton Lundqvist. David Lindström, bland annat känd från tv-serien “Vikings”, spelar prästen Annas. Kristoffer Hellström spelar översteprästen Caiaphas och i rollen som Pontius Pilatus ser vi Patrik Martinsson, en av Sveriges mest etablerade musikalartister som tidigare själv tidigare spelat Judas, mot bland annat Ola Salo. Dessa artister backas upp av en ensemble på 22 personer och ett 14-manna band.

 

 

 

 

Foto: Carolina Diaz

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL