62b170dadc4101037e075fe2
Janice gör huvudroll i Netflix-serie om Spotify


Framför även tre låtar i serien.

 

 

Idag meddelar Netflix att den svenska artisten Janice är en del av rollbesättningen i den kommande dramaserien “The Playlist”, som handlar om uppstarten av streamingtjänsten Spotify. Janice framträder också med tre låtar i serien.

 

I ett pressmeddelande beskrivs “The Playlist” som en fiktiv dramaserie baserad på historien om det svenska start-up bolaget som “skakade om hela musikindustrin för att sedan utvecklas till en av världens ledande musiktjänster”. Janice Kamya Kavander, mer känd som Janice av sina fans, spelar en av huvudrollerna i form av sångerskan Bobbie T.

 

– Att få spela en av huvudrollerna i “The Playlist” är en dröm som gått i uppfyllelse! Jag är så tacksam att jag har fått porträttera Bobbie T, en karaktär som jag känner stark samhörighet med. Jag har jobbat tillsammans med fantastiska skådespelare under regi av den briljanta Per-Olav Sørensen och ser verkligen fram emot seriens premiär, säger Janice Kamya Kavander.

 

Janice får också stort beröm av seriens regissör.

 

– “The Playlist” är i grund och botten en berättelse om musik. Det hade inte varit möjligt att fiktivt porträttera hur Spotify förändrade musikindustrin utan att inkludera artisternas perspektiv – därför får karaktären Bobbie T representera deras röst i den här historien. Janice har tagit sig an den här rollen på ett fantastiskt sätt med såväl trovärdighet som passion och jag är imponerad av hennes insats. Hon framför också tre låtar, varav en hon har skrivit själv. Hennes talang, kameranärvaro och röst tar serien till nästa nivå – och jag ser fram emot att tittarna ska få ta del av den senare i år, säger Per-Olav Sørensen i ett pressmeddelande.

 

“The Playlist” släpps på Netflix under 2022 och tidigare har flera andra huvudrollsinnehavare presenterats. Däribland Edvin Endre (“Vikings”) som Daniel Ek, Ulf Stenberg (“Björnstad”) som Per Sundin, Gizem Erdogan (“Tunna blå linjen”, “Kalifat”) som Petra Hansson, Joel Lützom (“Gåsmamman”) som Andreas Ehn och Christian Hillborg (“The Last Kingdom”) som Martin Lorentzon. I “The Playlist” medverkar även Valter Skarsgård, Amy Deasismont, Hanna Ardéhn, Ella Rappich och den norska skådespelerskan Agnes Kittelsen.

 

Serien kretsar kring den unga svenska tech-entreprenören Daniel Ek och hans parhästar som revolutionerade en hel bransch genom att erbjuda gratis och laglig strömning av musik. Det är en berättelse om hur stark övertygelse, envishet, vilja och stora drömmar kan utmana status quo och hur musik konsumeras.

 

“The Playlist” består av fyrtiofem minuter långa avsnitt och får premiär under 2022.

 

Vad gäller Janice har hon sedan debuten 2016 gått från klarhet till klarhet och hennes debutalbum “Fallin’ Up” (2018) nominerades till Grammisgalan i kategorin Årets nykomling. Janice har tidigare medverkat i filmen “Eld och lågor” och den framgångsrika ungdomsserien “Eagles”. Bobbie T blir dock hennes första huvudroll.

 

 

 

 

Foto: Johan Bergmark/Netflix

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL