Janice Kamya Kavander syns i en av rollerna.

Redan 2019 kom nyheten att Netflix arbetade på en TV-serie om det svenska startup-företaget Spotify. Under våren presenterades fler detaljer om den kommande serien, bland annat att Janice Kamya Kavander gestaltar en sångerska vid namn Bobbie T.

För ett par veckor sedan bekräftade Netflix premiärdatum och bjöd även på en första glimt av den fiktiva dramaserien, regisserad av Per-Olav Sørensen. Huvudrollsinnehavare är Edvin Endre som Daniel Ek, Ulf Stenberg som Per Sundin, Gizem Erdogan som Petra Hansson, Joel Lützow som Andreas Ehn samt Christian Hillborg som Martin Lorentzon. I serien syns även skådespelare som Valter Skarsgård, Amy Deasismont, Hanna Ardéhn, Ella Rappich, Agnes Kittelsen, Sofia Karemyr, Sam Hazeldine och Patrick Baladi.

“Serien kretsar kring den unga svenska tech-entreprenören Daniel Ek och hans samarbetspartners, som revolutionerade en hel industri genom att erbjuda gratis och laglig streaming av musik över hela världen. Det är en berättelse om hur stark övertygelse, envishet, vilja och stora drömmar kan utmana status quo och hur musik konsumeras.”

The Playlist har premiär på Netflix den 13 oktober 2022.


 

Foto: Jonas Alarik / Netflix Nordic

65546e0a53c940223e0b0eb4