"A Bronx Legend"

Den legendariska graffitikonstnären Cope2 skapade tillsammans med kusinen Chico80 crewet Kids Destroy, som senare blev Kings Destroy då Cope dubbade sig själv till konung över New Yorks graffitiscen. Cope har sedan 1980-talet varit graffitikonstnär och är numera ett av de mest kända namnen inom street art-scenen. Cope har även samarbetat med en mängd olika välkända varumärken såsom Adidas, Footlocker och Converse.

I slutet av april ställs Cope2:s verk ut i Stockholm i en ny soloutställning som även passerat New York, Paris och Mermaid Beach i Australien. Arrangören Wallery beskriver Cope2 med följande ord:

“Ända sedan 80-talet har Cope2 prytt staden med sina ikoniska throw-ups och med tiden kommit att betraktas som en förgrundsgestalt inom den amerikanska graffitirörelsen. Med en estetik som både är direkt och lekfull är det lätt att förstå hur Cope har lyckats ta sig till toppen – och varför han är där för att stanna.”

Utställningen kommer bestå av utvalda verk från Cope2. Den 27:e april kl. 18.00-00.00 öppnar utställningen med vernissage och pågår sedan till den 25:e maj. Öppettider för utställningen är tisdag – fredag 11.00-18.00 och lördag 11.00-17.00. Platsen är Riddargatan 1 i Stockholm.

Mer info här!