Spelningen är flyttad till juni månad.

Stockholm-gruppen Fattaru skapade vågor inom svensk hiphop precis runt millennieskiftet, med debutalbumet “Fatta Eld”. På skivan fick DJ Kojak, Mackan, Mingan och Rah Balder hjälp av Masse, Oskar Skarp och Salla på produktion, samt gästinhopp av Fjärde Världen, Ison & Fille och Henok Achido. I ett pressutskick beskrivs kvartettens avtryck inom svensk hiphop:

“Hela den brygd som mognat fram ur battle raps, skolavslutningsshower, uppträdanden på lokala musikfestivaler, talangjaktsartade tävlingar, jams på fritidsgårdar och på mixtapes korkades upp som en fullängdskiva precis vid en tid som kännetecknades av planeter som stod i samklang på ett sätt som inte hade välsignat hip hop i Sverige innan eller efter: Fattaru forsade fram precis när skivbolag var rädda för att missa nästa Petter och när ungdomar letade och delade musik på ett sätt som överbryggade avstånd och saxade mellan genrer på ett sätt som tidigare var reserverat för gräddan bland DJ:s. Fattaru var nyfikna, de lånade från Jamaica, amerikanska södern och framtiden, och land och rike runt fanns mp3:or med den där energiska kvartetten som sprängde; de sprängde sig in på topplistor, in mellan klickar, in på klubbar. Delade mp3:or blev gigs på de minsta orter och största festivaler. Fattaru var själva alla så uppenbart marinerade i hiphop, men ändå fick de indiekids att dansa till bounce, landet att gunga, rockfester att låta tonåriga rappare bli huvudakter och andra svenska rappare att gå tillbaka till ritbordet. Tack för allt Fattaru, vi har börjat fatta först nu.”

I fjol var det 20 år sedan albumet “Fatta Eld”, något som nu kommer att firas på Slaktkyrkan i Stockholm den 5 juni 2022. Fattaru kommer uppträda live med gäster – en unik spelning som kommer bli deras absoluta sista. Biljetter via Luger.se.