De flesta känner till Marcus Price som en del av kvartetten Fattaru, som under början av 00-talet blev en välrespekterad grupp inom svensk hiphop. Sedan dess har han tagit sig an all världens musik, ofta med elektroniska förtoner.

Genom åren har vi hört detta i solomusik, men också samarbeten med Carli, Jaqe och Erik Lundin (då som Eboi). 2020 kom debutalbumet “Arc Precisum” och nu är han tillbaka med ett nytt projekt betitlat “Beats På Svenska”, där han av allt att döma fortsatt utforska ny mark. Eller snarare gammal.

“Nu är det som om Price stannat upp och utforskar svenska landskap med överblick från yttre rymden. Beats på svenska på en och samma gång rotad i den rika mylla som är visskatt ur  gammelsvensk folkmusik och på något vis besläktad med det utforskande av universum som pågår vid rymdbasen Esrange i Norrbotten”, går att läsa i ett pressutskick.

Nathan Hamelberg, som skrivit presstexten fortsätter med att beskriva projektet med orden:

“‘Beats på svenska’ är ett majestätiskt hopp i svensk musik, och i jämförelse med Price tidigare kliv – som ständigt pressat musiken framåt i riktning mot klubbmusikens yttersta front – så är det än mer imponerande. Samplers, sequencers och trummaskiner har gjort en 540-graderssväng och tagit ut en riktning som ingen med rötterna i svensk hiphop riktigt riktat blicken mot ordentligt tidigare. Visst, alla möjliga från smått legendariska rappare som Sherlock, Supersci och Phonetik såväl som elektronikahjältarna Little Dragon har nosat på Merit Hemmingssons jämtländska folkfunk, men Price gör det hela vägen, så att en hel ljudvärld tornar upp sig i ens öron, med ekon av folk och liv, ödemark och livsöden, frost och fest och allt däremellan.”

Skivan släpps idag och en releasefest sker på festivalen Woodland i Järvsö ikväll.

Foto: Pressbild